Költségek - Foglalja le és kövesse nyomon a műveletek, készlet, karbantartás, feladatok stb. költségeit.

Költségek (v2.13.0 - APR 2023)

Lásd még Költségek (v2.13.0) videó bemutató. [Kiszabadulásra]

Költségek - Foglalja le és kövesse nyomon működési, készletének, karbantartásának, feladatainak stb. költségeit.


[az angol eredeti gépi fordításával biztosított nem angol cikkek]

A TheBoatApp tartalmaz egyKöltségekmodul a műveletek, leltár, karbantartás, feladat stb. során felmerült költségek teljes körű dokumentálására és nyomon követésére A vonatkozó költségek különböző formátumokban érhetők el (pl. táblázat, bárdiagram), amely teljes képet nyújt a kiadásokról hajónként, utazásonként, időszakonként (pl. havonta/évente), kategória (pl. dokkolás), konkrét eszköz (pl. motor), stb. Miután rendelkezésre álltak a valós költségek és a múltbeli kiadások teljes részletei, pontosan költségvetheti a következő időszak költségeit. Nincs több költségbecslések és sejtések gyenge vagy hiányzó költségadatok alapján!

Valuták

Minden nemzetközi valuta támogatott. Mielőtt elkezdené használni őket és foglalási költségeket, nézzük meg az alap- és alapértelmezett pénznemeket, valamint azokat, hogyan állítják be és működnek.

Alapvaluta

Az alap pénznemet a belső valutaátváltásokhoz használják, amelyek ahhoz szükségesek, hogy a különböző pénznemekben elszámolt költségeket az alapértelmezett pénznemben összegeivé tegyék. Az alap pénznem egyszer van beállítva, és nem számít, hogy ugyanaz-e az alapértelmezett pénznem vagy sem. Bár nem kötelező, a tipikus gyakorlat az, hogy az alap pénznemet a hajó egyik zászlajára állítsa be.


Alapértelmezett pénznem

Alapértelmezett pénznemet határozhat meg aA fiók általános beállításai. Ez az előre kiválasztandó pénznem, ami megkönnyíti a foglalási költségeket, és nem kell kiválasztania a pénznemet minden alkalommal, amikor foglal. Bár az alapértelmezett pénznem minden költségre előre kiválasztva van, bármely adott rekordon módosíthatja, és kiválaszthatja egy másik pénznemet. A pénznem manuális módosítása egyetlen rekordon nem változtatja meg az alapértelmezett pénznemet, amelyet a következő foglalandó költségrekordban használnak. Íme néhány példamikor jobb megváltoztatni az alapértelmezett pénznemet és ha nem:

  • Ad-hoc valutaváltás (egyszer):a bázis Angliában van, így GBP-ben fizet, de alkalmanként Franciaországba ugrik, és így manuálisan választja ki az EUR-t ezeken a pár lefoglalt költségen

  • Az alapértelmezett pénznem módosítása:a bázis Angliában van, így GBP-ben fizet, de néhány hétig Franciaországba utazik, ahol minden fizetés EUR-ban történik, így az alapértelmezett pénznemét EUR-ra váltja, hogy elkerülje a manuálisan beállítást minden lefoglalt költségen. Amikor visszatér Angliába, az alapértelmezett pénznemet GBP-re váltja vissza

Hogyan kellHozzáférési költségek

A Költségek eléréséhez jelentkezzen be a TheBoatAppba, majd válassza a "Költségek" lehetőséget a bal oldali menüből.


Hogyan kellRegisztrációs költségek

Válassza a "Költségek" lehetőséget a bal oldali menüből, majd kattintson a"+Költség hozzáadása- Most a jobb oldalon megjelenő Költségek regisztrációs képernyőn van. Kezdje el kitölteni a hozzáadott költségelem adatait.


Itt alább láthatja aKöltségmezőkés funkcionalitásuk:

  1. Név:Hogyan szeretné azonosítani ezt a költségtételt? Jobb használni valami leíró, mivel ez a név később különböző listákon és jelentésekben jelenik meg.

  2. Hajó:az a hajó, amelynek a megfelelő költsége megtörtént

  3. Összeg és pénznem:a költség (kifizetett összeg). Az adott pénznem automatikusan kiválasztásra kerül a következők alapján:A felhasználó általános beállításai, azonban manuálisan választhat egy másik pénznemet, ha csak ehhez a költségfoglaláshoz szükséges (lásd a részleteket a fenti "Pértelmezett pénznem" pontban)

  4. Időpont:a költség bekövetkezésének időpontja (pl. átvétel/számla dátum)

  5. Beszállító:az áruház/forgalmazó, ahonnan ezt a vásárlást végezte

  6. ÁFA/GST mérték:az alkalmazandó hozzáadottérték-adó (héa) vagy az áru- és szolgáltatásadó (GST) százalékos aránya. Az adott adóösszeg automatikusan kiszámításra és megjelenésre kerül a mező alatt

    1. ÁFA/ÁFA/ÁSZF nélkül:válassza ki, hogy az áfa/GST szerepel-e a fent megadott összegben vagy sem

  7. Típus:válassza ki, hogy a költség árukra vonatkozik-e (pl. tárgyi termékek) vagy szolgáltatások (pl. búvár fizetése a fenék kaparási munkákért)

  8. Kategória:Lásd:Kategóriák és testreszabás

  9. Linkelt rekord:Ez a költség kapcsolódik a leltárhoz, a feladathoz, az utazáshoz vagy a naplórekordhoz? Ha igen, konfigurálja itt, hogy a felhasználó legyen arról, hogy ezt a költséget megfelelően foglalják le (pl. Utazáson belül kiszámítva)

  10. Mennyiség:Az újonnan vásárolt mennyiség. Abban az esetben, ha ehhez a költséghez van konfigurálva egy összekapcsolt készlet, ez az újonnan vásárolt mennyiség hozzáadódik az adott összekapcsolt készletrekord raktárrekord raktárához.

  11. Megjegyzések:Bármi, ami hasznos lehet ennek a költségnek az azonosításában. Ez a mező kereshető, így nyomon követhető, ha egy adott szót/számot/nevet keres itt (pl. a pótalkatrészért fizetett ár vagy az eladó, akitől vásárolta)

  12. Fájlok:csatolja az adott költséggel kapcsolatos dokumentumokat, fényképeket, videókat vagy egyéb fájlokat (pl. átvételi fotó, fotó/videó festékmunkáról/alsó borításról stb.)

Röviden, erősen javasoljuk, hogy adjon meg annyi információt, amennyit csak tud, beleértve az adott költséggel kapcsolatos fájlok, például fotók, még videók feltöltését is, erről a költségről (pl. nyugta, munka előtti/ utáni fotó vagy videó stb. Lehet, hogy most egy kicsit extra munkának tűnik az Ön számára, de hasznos lehet, ha keres, mennyit fizetett az alsó selejtező munkáért, és kinek!

Hogyan kellKöltségek kezelése

Költségek szerkesztése

A fő Költségek képernyőn, a Költségek lista nézet táblázatban lebegjen az egér kurzor egy költségnéven. A "Részletek" megjelenik a jobb oldalán, és kiválasztásával elérheti aszerkesztés Költség képernyőahol szerkesztheti és módosíthatja a költségrekord bármely adatát.


A költségek törlése

Miután kiválasztotta a költségadatokat, és elérte a szerkesztési Költség képernyőt (lásd fent), kattintson aszemetes ikonA jobb felső sarokban. Megjelenik egy felugró ablak, amely felkéri Önt annak megerősítésére, hogy valóban törölni kívánja-e az adott rekordot. Ellenőrizze, hogy véglegesen törli a rekordot.



    • Related Articles

    • Működési napló (v2.13.0 - APR 2023)

      Lásd még Műveleti napló (v2.13.0) videó bemutató. Műveleti napló - Dokumentáljon minden információt a karbantartásról, a feladatokról és a költségekről. [az angol eredeti gépi fordításával biztosított nem angol cikkek] A BoatApp tartalmaz egyMűveleti ...
    • Kategóriák és testreszabás (v2.13.0 - THM 2023)

      Lásd még:Kategóriák és testreszabás (v2.13.0) videó bemutató. Kategóriák és testreszabás- Kategorizálja a műveleti naplók, készlet, költségek, feladatok, stb [az angol eredeti gépi fordításával biztosított nem angol cikkek] A TheBoatApp lehetővé ...
    • Leltár (v2.13.0 - APR 2023)

      Lásd még az Leltár (v2.13.0) videó bemutató. Leltár - Katalógus a berendezések, szerszámok, fogyóeszközök, stb [az angol eredeti gépi fordításával biztosított nem angol cikkek] A BoatApp tartalmaz egyLeltármodulberendezések, pótalkatrészek, ...
    • Karbantartás (v2.13.0 - THM 2023)

      Lásd még:Karbantartás (v2.12.0) videó bemutató. Karbantartás - Kövesse nyomon megelőző karbantartási feladatokat, tartalékokat, riasztásokat stb. [az angol eredeti gépi fordításával biztosított nem angol cikkek] A TheBoatApp tartalmaz ...
    • Feladatok (v2.13.0 - THM 2023)

      Lásd még:Feladatok (v2.12.0) videó bemutató. Feladatok - Regisztrálja, hogy ki, mit kell tennie, mikor, stb. [az angol eredeti gépi fordításával biztosított nem angol cikkek] A TheBoatApp tartalmaz egyFeladatokmodul aktív kezelésére, hogy mit kell ...