Filer och dokument (v2.16.0 - JUN 2023)

Filer och dokument (v2.16.0 - JUN 2023)

Filer och dokument- Katalog- och arkivgarantier, certifikat, licenser, kvitton, fakturor, foton, videor, etc.


[icke-engelska artiklar från maskinöversättning av det engelska originalet]

TheBoatApp innehåller enFilermodul för aktiv uppladdning och hantering av olika typer av filer. Du kan börja med din båtdokument, certifikat, handböcker, foton, etc.Ladda upp dina filer eller dokument, ange utgångs- och påminnelsedatum och bli varnad via automatiska påminnelser om kommande tidsfrister för att planera i enlighet med detta!

Filer är en funktionalitet som spänner horisontellt över alla moduler (dvs. Loggbok, lager, uppgifter, checklistor) finns alltså ett filavsnitt i varje modul där du kan lägga till alla nödvändiga filer. Dessa filer kommer att visas i respektive post där de har lagts till och även i filmodulen, fungerar som ett filarkiv, vilket ger filöversikt och central hantering.

Mappar och undermapparstöds också. Gå vidare och konfigurera mappstrukturen som passar dig bättre att arkivera licenser, certifikat, garantier, manualer, arbete / nöje foton och videor och allt annat du behöver för att hålla din båt i toppform!

Hur manÅtkomstfiler

För att komma åt modulen Filer loggar du in på TheBoatApp och väljer "Filer" från menyn till vänster.


Hur manLadda upp filer

Klicka påâ € œUploadâ €knappen (uppe till vänster) och välj filen du vill ladda upp. Alternativt kan du helt enkeltdra och släppDin fil till den angivna drop-zonen högst upp.


Hur manRegistreringsfiler/dokumentuppgifter

I filkortvyn klickar du bara på ett filkort för att komma åt filkortet.filegenskaper.


Om du använder filtabellvyn håller du muspekaren på ett filnamn.â € œDetaljerâ €visas på höger sida och genom att välja den kommer du åtfiluppgifter.


Du kan nu redigera och ändra någon av filegenskaperna.


  1. Filnamn:Filnamnet på din uppladdade fil används automatiskt här. Byta namn på filen som lagras på servern så att ytterligare nedladdningar (av dig eller delningsanvändare) får dig en fil som heter enligt definitionen här här.

  2. Namn:hur du vill identifiera detta dokument/foto/video/etc. Använd något beskrivande eftersom detta namn kommer att visas på olika listor och rapporter senare. Detta byter inte namn på den lagrade filen

  3. Båt:båten som respektive fil avser

  4. Utgivningsdatum:datum då filen utfärdades (t.ex. det officiella protokolldatumet för ett inspektionsintyg, en licens, etc)

  5. Utfärdad av:myndigheten/företaget till filens emittent (t.ex. kustvakt)

  6. Utgångsdatum:Om filen/dokumentet har ett utgångsdatum, se till att registrera det här. Detta är avgörande för att du ska veta (se det i dina tabeller, rapporter, instrumentpanel, etc) och bli meddelad (varning), när filer / dokument som licenser, certifikat etc, är på väg att löpa ut. Lägg inte till någon ledtid för att du ska bli meddelad i förväg. Vi fick detta täckt för dig och du kommer dessutom att meddelas X dagar/veckor/månader före detta utgångsdatum, baserat på vad du konfigurerar på fältet â € œReminderâ €. Naturligtvis kommer du fortfarande att meddelas om detta utgångsdatum också

    1. Påminnelse:Vad är det att bli att få meddelanden först när något redan har gått ut? Utöver utgångsdatumet kan du definiera här ledtiden du vill få en tidig varningsanmälan. Detta kan hjälpa dig att planera och schemalägga i förväg alla nödvändiga åtgärder (t.ex. en tid för inspektion och omcertifiering)

  7. Anmärkningar:Lägg till allt som kan vara till hjälp för att sparas i filen/dokumentposten (t.ex. uppgifter om ett foto som tagits för en skada som ska krävas). Detta fält är sökbart och därmed spårbart när du söker efter ett specifikt ord/nummer/namn som finns här (t.ex. ett namn på en tekniker, detaljer om en reservdel, kompatibla delar, etc)

Kort sagt, rekommenderas du starkt att inkludera så mycket information som möjligt. Var också särskild uppmärksam på utgångsdatum och påminnelse. Att sätta rätt information kan hjälpa dig enormt genom att skicka en varning till dig och dina utsedda kontakter innan det kan vara för sent! Det kan se lite extra arbete för dig nu men det kommer att vara praktiskt för både dig och dina utsedda kontakter (t.ex. Familj/sändare/tekniker/marina) att veta i förväg och planera därefter!

Hur manHantera filer

Håll muspekaren på ett filnamn i huvudskärmen Filer i tabellvyn.â € œDetaljerâ €visas på höger sida och genom att välja den kommer du åtfilredigeringsskärmdär du kan redigera och ändra någon av filens egenskaper.


Tillta bort en fil, klicka på ikonen "fack" längst upp till höger på filredigeringsskärmen.


Tillladda ner en fil, klicka på â € œdownloadâ € i det övre högra hörnet av filredigeringsskärmen.


Mappar och undermappar

För bättre filhantering kan du skapa mappar och undermappar. Speciellt när ditt filbibliotek blir större kan mappar vara till stor hjälp för att katalogisera och arkivera dina filer. Här är de viktigaste mappfunktionerna:

  • Skapa en mapp:klicka på“+ Skapa mappâ€knappen högst upp, skriv önskat mappnamn i popup-fönstret och klicka slutligen påâ € œSkapa mappâ €Hemsida Din mapp kommer att skapas och du kan se den högst upp i din fillista. På samma sätt kan du skapa undermappar genom att utföra samma åtgärd från valfri mapp.


  1. Åtkomst till en mapp:Klicka på ett mappkort i kortvy. Håll muspekaren på ett filnamn i tabellvyn.â € œDetaljerâ €visas på höger sida och genom att välja den kommer du åt respektive mapp

  1. Navigera i mappar:Om du vill återvända till föräldramappen använder dubrödsmulor länkhittas högst upp på skärmen. Om du gör det kan du gå upp en enda nivå eller mer eller hela vägen tillbaka till roten av dina filer (hem-ikon)


    • Related Articles

    • Uppgifter (v2.13.0 - APR 2023)

      Se ävenUppgifter (v2.12.0) video tutorialHemsida Uppgifter - Registrera vem, måste göra vad, när, etc. [icke-engelska artiklar från maskinöversättning av det engelska originalet] TheBoatApp innehåller enUppgiftermodul för aktivt hantering av vad som ...
    • Båtstatus och licenser (v3.8.0 - maj 2024)

      Båtstatus och licenser [icke-engelska artiklar som tillhandahålls av maskinöversättning av det engelska originalet] Båtstatus: Gratis vs. licensierad vs. inaktiverad En båt kan antingen vara licensierad, gratis eller inaktiverad. Låt oss taen titt på ...
    • Underhåll (v2.13.0 - APR 2023)

      Se ävenUnderhåll (v2.12.0) video tutorialHemsida Underhåll - Spåra dina förebyggande underhållsuppgifter, reservdelar, varningar, etc. [icke-engelska artiklar som tillhandahålls av maskinöversättning av det engelska originalet] TheBoatApp innehåller ...
    • Delning (v2.6.0 - SEP 2022)

      Se ävenDela video tutorialHemsida Delning- Dela data med familj, vänner, besättning; samarbeta med delägare, mekaniker, tekniker, etc. [icke-engelska artiklar från maskinöversättning av det engelska originalet] TheBoatApp ...
    • Loggbok (v2.14.0 - APR 2023)

      Se ävenLoggbok (v2.14.0) video tutorialHemsida Loggbok - Registrera din plats, väder, båt ochbesättningsdetaljer, verksamhetsloggregister etc. [icke-engelska artiklar som tillhandahålls av maskinöversättning av det engelska originalet] TheBoatApp ...