Kostnader - Boka och spåra kostnaderna för din verksamhet, lager, underhåll, uppgifter, etc.

Kostnader (v2.13.0 - APR 2023)

Se även Kostnader (v2.13.0) video tutorial. [att släppas]

Kostnader - Boka och spåra kostnaderna för din verksamhet, lager, underhåll, uppgifter, etc.


[icke-engelska artiklar från maskinöversättning av det engelska originalet]

TheBoatApp innehåller enKostnadermodul för fullständig dokumentation och spårning av kostnaderna för alla operationer, lager, underhåll, uppgift, etc. respektive kostnad finns i olika format (dvs. tabell, stapeldiagram), som ger fullständig bild av utgifterna per båt, resa, tidsperiod (t.ex. månadsvis), kategori (t.ex. dockning), specifik tillgång (t.ex. motor), etc. Om du har de verkliga kostnaderna och fullständiga detaljer om tidigare utgifter kan du budgetera exakt kostnaderna för varje kommande period. Inga fler utkast till kostnadsuppskattningar och gissningar baserat på dåliga eller saknade kostnadsdata!

Valutor

Alla internationella valutor stöds. Innan du börjar använda dem och boka kostnader, låt oss ta en titt på bas- och standardvalutor och hur dessa ställs in och fungerar.

Basvaluta

Basvalutan används för interna valutakonverteringar, som behövs för att tillhandahålla kostnader som bokas i olika valutor till summor i din standardvaluta. Basvalutan ställs in en gång och spelar ingen roll för att vara densamma med standardvalutan eller inte. Även om det inte är obligatoriskt, är den typiska praxis att ställa in din basvaluta till en av din båt flagga.


Standardvaluta

Du kan definiera en standardvaluta inifrån dinAccountâ€TMs Allmänna inställningarHemsida Detta är den valuta som ska väljas, vilket gör kostnaden för bokning enklare och inte behöver välja valuta varje gång du gör en bokning. Även om standardvalutan är förvald för alla kostnader, kan du fortfarande ändra den på en viss post och välja en annan valuta. Ändra valutan manuellt på en enda post ändrar inte standardvalutan, som kommer att användas i nästa kostnadspost som ska bokas. Här är ett par exempelnär det är bättre att ändra standardvaluta och när inte:

  • Ad-hoc valutaväxling (en gång):Din bas är i England, vilket betalar i GBP, men du hoppar ibland till Frankrike gör ett par EUR betalningar och därmed välja manuellt EUR på dessa par kostnader bokade

  • Ändra standardvaluta:Din bas är i England, vilket betalar i GBP, men du åker kryssning till Frankrike i ett par veckor där alla dina betalningar är i EUR, så du byter din standardvaluta till EUR för att undvika att ställa in den manuellt på varje kostnad bokad. När du är tillbaka i England byter du standardvalutan tillbaka till GBP

Hur manÅtkomstkostnader

För att komma åt Kostnader loggar du in på TheBoatApp, då kan du välja "Kostnader" från den vänstra menyn.


Hur manRegistrera kostnader

Välj "Kostnader" från menyn till vänster och klicka sedan på"+Lägg till kostnad". Du befinner dig nu på skärmen Kostnadsregistrering som visas till höger. Börja fylla i data för kostnadsobjektet du lägger till.


Här nedan kan du seKostnadsfältoch deras funktionalitet:

  1. Namn:hur du vill identifiera denna kostnadsobjekt. Bättre använda något beskrivande eftersom detta namn kommer att visas på olika listor och rapporter senare

  2. Båt:båten för vilken respektive kostnad har gjorts

  3. Belopp & Valuta:kostnaden (betalat belopp). respektive valuta väljs automatiskt baserat påAnvändarens Allmänna inställningar, Du kan dock välja manuellt en annan valuta om det behövs för just denna kostnadsbokning (se detaljer i â € œDefault-valutaâ € ovan)

  4. Datum:datumet för denna kostnad inträffade (t.ex. kvitto/fakturadatum)

  5. Leverantör:Butiken/leverantören varifrån du gjorde detta köp

  6. Moms/GST skattesats:Andelen mervärdesskatt (moms) eller varus- och tjänsteskatt (GST). Motsvarande skattebelopp beräknas och visas automatiskt under detta fält

    1. Moms/GST inkl./exkl.: Släktforskarevälj om moms/GST ingår i det belopp som anges ovan eller inte

  7. Typ:välja om kostnaden avser varor (dvs. materiella föremål) eller tjänster (t.ex. betala en dykare för botten skrapning arbeten)

  8. Kategori:hänvisa tillKategorier och anpassning

  9. Länkad skiva:Avser denna kostnad och lager, uppgift, resa eller loggpost? Om så är fallet, konfigurera den här för att användaren att denna kostnad kommer att bokas ordentligt (t.ex. beräknas inom en resa)

  10. Kvantitet:den nyinköpta kvantiteten. Om du har ett länkat lager konfigurerat för denna kostnad kommer denna nyinköpta kvantitet att läggas till i QTY-lager i respektive länkad lagerpost.

  11. Anmärkningar:allt som kan vara till hjälp för dig att identifiera denna kostnad. Detta fält är sökbart och därmed spårbart när du söker efter ett specifikt ord/nummer/namn som finns här (t.ex. det pris som betalas för en reservdel eller den leverantör från vilken du köpte den)

  12. Filer:bifoga dokument, foton, videor eller andra filer som är relevanta för respektive kostnad (t.ex. ett kvittofoto, ett foto/video av ett färgjobb/botten-skrubb, etc)

Kort sagt rekommenderas du att inkludera så mycket information som möjligt, inklusive att ladda upp filer relaterade till den specifika kostnaden, till exempel foto, även video, om denna kostnad (t.ex. ett kvitto, ett före/efter arbetet foto eller video), etc. Det kan se lite extra arbete för dig nu men det kan komma praktiskt när du kanske söker hur mycket du har betalat för det bottenskrotningsarbetet och till vem!

Hur manHantera kostnader

Redigera kostnader

Håll muspekaren på ett kostnadsnamn i tabellen Kostnader på huvudskärmen. â € œDetailsâ € visas på sin högra sida och genom att välja den kommer du åtredigera Kostnadsskärmendär du kan redigera och ändra någon av kostnadspostdata.


Ta bort kostnader

När du har valt kostnadsinformationen och gått till redigera kostnad-skärmen (se ovan) klickar du påPapperskorgen ikonlängst upp till höger. Ett popup-fönster visas som begär att du ska bekräfta att du verkligen vill ta bort den specifika posten. Bekräfta att posten permanent tar bort posten.



    • Related Articles

    • Kategorier och anpassning (v2.13.0 - APR 2023)

      Se ävenKategorier och anpassning (v2.13.0) video tutorialHemsida Kategorier och anpassning- Kategorisera dina verksamhetsloggar, lager, kostnader, uppgifter, etc. [icke-engelska artiklar från maskinöversättning av det engelska originalet] TheBoApp ...
    • Operationslogg (v2.13.0 - APR 2023)

      Se även Operationslogg (v2.13.0) video tutorial. Operationslogg - Dokumentera all information om ditt underhåll, uppgifter och kostnader. [icke-engelska artiklar från maskinöversättning av det engelska originalet] TheBoatApp innehåller ...
    • Lager (v2.13.0 - APR 2023)

      Se även Lager (v2.13.0) video tutorial. Inventering - Katalogisera din utrustning, verktyg, förbrukningsmaterial, etc. [icke-engelska artiklar från maskinöversättning av det engelska originalet] TheBoatApp innehåller en Inventering modulen för ...
    • Underhåll (v2.13.0 - APR 2023)

      Se ävenUnderhåll (v2.12.0) video tutorialHemsida Underhåll - Spåra dina förebyggande underhållsuppgifter, reservdelar, varningar, etc. [icke-engelska artiklar som tillhandahålls av maskinöversättning av det engelska originalet] TheBoatApp innehåller ...
    • Uppgifter (v2.13.0 - APR 2023)

      Se ävenUppgifter (v2.12.0) video tutorialHemsida Uppgifter - Registrera vem, måste göra vad, när, etc. [icke-engelska artiklar från maskinöversättning av det engelska originalet] TheBoatApp innehåller enUppgiftermodul för aktivt hantering av vad som ...